Altevita BIO CEJLONSKÁ ŠKORICA mletá
Kód: 7809/250 7809/500 7809/1 K Zvoľte variantSúvisiaci tovar
Podrobný popis
Cejlónska škorica: Voňavý poklad
Cejlónska škorica, často nazývaná aj "pravá škorica", pochádza zo Srí Lanky (Cejlónu) a je považovaná za najkvalitnejšiu formu škorice. Jej jemná, sladkastá chuť a ľahká aróma ju odlišujú od bežnej škorice, ktorá sa často predáva v obchodoch. Okrem toho, že je výborným korením, má množstvo priaznivých účinkov na zdravie.
Priaznivé účinky cejlónskej škorice
Účinky cejlónskej škorice sú široko uznávané v tradičnej medicíne. Má antioxidačné vlastnosti, ktoré pomáhajú chrániť bunky pred poškodením voľnými radikálmi. Okrem toho sa cejlónska škorica využíva na reguláciu hladiny cukru v krvi, podporu trávenia a zlepšenie kardiovaskulárneho zdravia. Pravidelné užívanie môže pomôcť znížiť zápal v tele a podporiť celkovú imunitu.
Cejlónska škorica je tiež známa tým, že:
- na rozdiel od bežnej škorice (kasie) obsahuje cejlónska škorica oveľa nižšie množstvo kumarínu – látky, ktorá vo veľkých množstvách môže byť toxická pre pečeň. To ju robí bezpečnejšou pri dlhodobom užívaní,
- obsahuje vysoké množstvo antioxidantov, ktoré pomáhajú chrániť telo pred oxidačným stresom a poškodením buniek,
- má antibakteriálne, protiplesňové vlastnosti a môže pomáhať pri boji proti infekciám,
- niektoré výskumy naznačujú, že môže mať pozitívny vplyv na mozgové funkcie a ochranu pred neurodegeneratívnymi ochoreniami, ako je Alzheimerova choroba.
Cejlónska škorica a jej použitie
Cejlónska škorica sa bežne používa ako korenie, najčastejšie vo forme prášku - teda ako cejlónska škorica mletá. Je vhodná na dochutenie sladkých aj slaných jedál, no môže sa tiež konzumovať v čajoch a iných nápojoch pre svoje zdravotné benefity. Kvalitná BIO cejlónska škorica je obľúbená medzi ľuďmi, ktorí vyhľadávajú ekologické produkty bez prídavných látok.
Zloženie: BIO Škorica cejlónska (Cinnamon zeylanicum - verum)
Krajina pôvodu: Madagaskar
Skladujte v suchu.
Chráňte pred teplom a priamym slnečným žiarením.
Výživové údaje na 100 g:
- Energetická hodnota: 1034kJ/247 kcal,
- Tuk: 1,5g, z toho nas.mastné kyseliny: 0,5g
- Sacharidy: 22 z toho cukry: 2g
- Bielkoviny: 4g g
- Soľ: 0,01 g
- Vláknina: 59g
Upozornenie: Nie je vhodná v tehotenstve.
Odpovedať