Soľ je potravina, ktorá nechýba určite v žiadnej domácnosti. Z odstupom času sa však aj soli začínajú radiť do zdravších a menej zdravých kategórií. Prekvapením sú aj dokonca...
Rasca bol známy už od starovekého Egypta. Používa sa na zlepšenie tráviaceho procesu. Vyznačuje sa aromatickou vôňou a mierne horiacou korenistou chuťou. Pridáva sa do jedál z...
Nové celé korenie je zrejme najviac využívané do polievok a to všetkých druhov vývarov. Korenie má príjemnú mierne nasladlú chuť v kombinácií klinčeka, muškátového orieška s...
Chilli mleté je produkt, ktorý sa vyrába z mletia sušených chilli papričiek. Toto koreninové mleté chilli je známe svojou silnou a pikantnou chuťou a výraznou farbou. Je...
V čínskej a indickej kuchyni sa aníz využíva hlavne na mäsité pokrmy, na balkáne ho využívajú do niektorých druhov chleba a u nás dodá chuť najmä v hruškovom a jablčnom kompóte....
Garam masala je zmes korenín, pôvodom z Indie. Cieľom tohto korenia nie je vyvolať oheň v ústach, ale gurmánsky pôžitok podtrhnutý výraznou, mierne pikantnou chuťou.
Koriander je aromatické korenie s mierne pikantnou chuťou. Je základnou súčasťou kari zmesí. Používa sa tiež k nakladaniu húb a zeleniny, do chleba, je klasickou prísadou do...
Klinčeky sú usušené púčiky kvetov ktorých meno je odvodené od latinského slova „clavus“, čo v preklade znamená klinec. Rastú v Indií, Brazílií, na Madagaskare, alebo na Srí...
Paprika mletá sladká má sýto červenú farbu a výraznú paprikovú vôňu. Červená mletá paprika je kľúčovou ingredienciou v španielskej a maďarskej kuchyni.
Využívame ju do gulášov,...
Používame cookies, aby sme Vám umožnili pohodlné prehliadanie webu a vďaka analýze prevádzky webu neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Informácie o ochrane osobných údajov najdete TU.